Φορείς

Το πρόγραμμα υποβλήθηκε από την Ένωση Νομικών Πρόσωπον που αποτελείται από τους παρακάτω φορείς.

Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου

Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου

Ο αγροτοβιομηχανικός συνεταιρισμός Τυμπακίου ιδρύθηκε το 1945 και είναι η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση στην Κρήτη. Σήμερα έχει 620 μέλη που καλλιεργούν τομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, πεπόνια, καρπούζια κ.α., πιστοποιημένα κατά Globalgap και Agro 2.1, με την τεχνική υποστήριξη έμπειρου επιστημονικού προσωπικού.
Τα προϊόντα συσκευάζονται στο σύγχρονο συσκευαστήριο του συνεταιρισμού, πιστοποιημένο κατά ISO 9001, ISO 22000 και IFS, με δυνατότητα συσκευασίας και μικροσυσκευασίας στις διαστάσεις που επιθυμεί ο πελάτης και διακινούνται από τον συνεταιρισμό στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η καθετοποιημένη παραγωγική λειτουργία του συνεταιρισμού διασφαλίζει σταθερή πιστοποιημένη ποιότητα, απρόσκοπτη παράδοση των προϊόντων και κατ’ επέκταση την ομαλή και άμεση εμπορική διαχείριση της παραγωγής.

ΑΓΡΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΜΠΑΚΊΟΥ
Αναδασμός Τυμπακίου
70 200, Τυμπάκι Κρήτης
Τηλ:28920 51254 , FAX: 28920 52663, email: ast@mir.forthnet.gr

Ομάδα Παραγωγών Κουντούρας

Ομάδα Παραγωγών Κουντούρας

Η Οργάνωση  Παραγωγών Κουντούρας (Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας) ιδρύθηκε το 2000 στα Χανιά. Αποτελείται από 65 μέλη τα οποία παράγουν κηπευτικά θερμοκηπίου (τομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και αγγούρια) εφαρμόζοντας τις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2 και το πρωτόκολλο GLOBALGAP. Τα προϊόντα συσκευάζονται στο συσκευαστήριο της ομάδας, το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά ISO 22000:2005
Όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες και εισροές καταγράφονται σε ημερολόγια για κάθε παραγωγό και θερμοκήπιο ξεχωριστά και καταχωρούνται σε ηλεκτρονικό ημερολόγιο για να έχουν πρόσβαση όλοι οι πελάτες.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας,
Κουντούρα Χανίων Κρήτης, Τ.Κ. 73001
Τηλ.: 28230 41909, Fax: 28230 41816
e-mail: koudoura@cha.forthnet.gr, website: www.opakoundoura.gr

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας Ανατολή

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας «Ανατολή»

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» ιδρύθηκε το 2001. Αριθμεί 200 μέλη όλοι τους έμπειροι πιστοποιημένοι παραγωγοί. Οι τομείς δραστηριότητας του συνεταιρισμού περιλαμβάνει την καλλιέργεια, την οργάνωση και την παρακολούθηση των καλλιεργειών καθώς και την τυποποίηση και εμπορία υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας νωπών κηπευτικών. Τα προϊόντα τα οποία παράγονται είναι : ντομάτα, πιπεριά, αγγούρι, και μελιτζάνα με δυνατότητα καλλιέργειας όλων των ποικιλιών των παραπάνω ειδών.
Οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, την πιο θερμή της Ευρώπης. Ως άμεση συνέπεια, η παραγωγή των προϊόντων γίνεται κατά φυσικό τρόπο  στις πλέον ιδανικές συνθήκες.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός εφαρμόζει συστήματα διασφάλισης ποιότητας και είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣβάση των προτύπων GLOBAL GAP, AGRO 2.1 & 2.2, ISO 22000, ISO 9001 ΙFS, BRC.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας «Ανατολή»
Κοτσυφιανή Ιεράπετρας, 72200 Ιεράπετρα,
Τηλ.: 28420 27540 – 1, Fax: 28420 89573,
e-mail: info@asanatoli.gr, website: www.asanatoli.gr

Αγροτικός Συνεταιρισμός ΝΟΤΟΣ

Αγροτικός Συνεταιρισμός "ΝΟΤΟΣ"

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός "ΝΟΤΟΣ" ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2006 από  μια μικρή ομάδα παραγωγών με κοινές ανησυχίες και οράματα.
Βασική καλλιέργεια του συνεταιρισμού είναι η ντομάτα σε τσαμπί (claster) , ενώ καλλιεργεί επίσης τοματίνια τύπου «βελανίδι». Χάρη στο σχήμα του καρπού τους και της γεύσης τους, το συγκεκριμένο είδος, έχει μεγάλη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό και προσφέρετε σε διάφορες μικροσυσκευασίες.
Η Kumato είναι άλλο ένα από τα delicatessen προϊόντα του Συνεταιρισμού και είναι ένα project της εταιρείας Syngenta με την  ομάδα παραγώγων ΝΟΤΟΣ. Απευθύνεται σε καταναλωτές που επιζητούν μια εκλεπτυσμένη γεύση με ένα τόνο τροπικού χρώματος, δίνοντας μια εικόνα διαφορετική στο πιάτο μας.
Ο Συνεταιρισμός ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς είναι σε θέση να παράγει και άλλα είδη κηπευτικών. Όλα τα αγροτεμάχια της  Ομάδας Παραγώγων του Α.Σ. ΝΟΤΟΣ έχουν ενταχθεί συμφώνα με τις αρχές και διαδικασίες του προτύπου GLOBALGAP (option II, version 4.0), AGRO 2.1 & 2.2, ενώ η καθετοποιημένη μονάδα συσκευασίας που έχει ο Συνεταιρισμός, είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000 : 2005.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ 'ΝΟΤΟΣ'
4ο χλμ Ιεράπετρας – Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρα,Κρήτης,Τ.Κ.72200
Τηλ:28420 31222, FAX:28420 31344
e-mail : info@notosfresh.gr, website: www.notosfresh.gr

Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε.

Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε.

Ο Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2005 ως Αγροτικός Συνεταιρισμός Ομαδικής Παραγωγής Πρώιμων Κηπευτικών και Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου. Ακολουθεί τα πρότυπα GlobalGap, Agro 2.1 &2.2 και ISO 22000, με άμεση και διαρκή επίβλεψη από τον Γεωπόνο του Συνεταιρισμού σε συνεργασία με τους φορείς πιστοποίησης και ελέγχου.
Ο κύριος όγκος παραγωγής κηπευτικών του  Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. είναι  διάφορες ποικιλίες τομάτας. Η καλλιέργεια της δεν περιορίζεται στα κλασσικά υβρίδια της στρογγυλής μεσόκαρπης τομάτας αλλά επεκτείνεται και σε εξειδικευμένα υβρίδια τύπου cherry, cluster, pomidoro με ανώτερα και ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά. Καλλιεργούνται επίσης υβρίδια αγγουριού (κοντό – μακρύ) και  πεπονιού, με προοπτική επέκτασης σε νέα είδη.

Α.Σ.Ο.Π. Ελαφονησίου ΣΥΝ.Π.Ε. 
Τ.Κ. 73 012, Ελαφονήσι, Κίσσαμος Χανίων, Κρήτη
Τηλ. – Fax: + 30 28220 61061, κιν,: + 30 6977 075 399
Email: asop.elafonisiou@gmail.com | info@asop-elafonisiou.gr | sales@asop-elafonisiou.gr
website: www.asop-elafonisiou.gr

Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου – Χρυσοσκαλίτισας

Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου – Χρυσοσκαλίτισας

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Θερμοκηπίου Ελαφονησίου – Χρυσοσκαλίτισας εδρεύει στο Ελαφονήσι του δήμου Κισσάμου Χανίων. Σ' αυτή την περιοχή που έχει ένα ιδιαίτερο κλίμα με μεγάλη ηλιοφάνεια ακόμα και κατά την περίοδο του χειμώνα, εγκαταστάθηκε το 1992 το πρώτο θερμοκήπιο.
Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2002 από περίπου 20 μέλη και με αριθμό καλλιεργούμενων στρεμμάτων περίπου 200, που συνεχώς αυξάνονται μέχρι και σήμερα από τους ίδιους τους παραγωγούς. Διαθέτει ιδιόκτητες υποδομές, έκτασης 800 τ.μ., εφοδιασμένες με τελευταίου τύπου μηχανολογικό εξοπλισμό, πιστοποιημένες κατά ISO 22000. Τα μέλη του συνεταιρισμού είναι πιστοποιημένα βάση των προτύπων AGRO 2.1 & 2.2 και GLOBALGAP. Το κύριο προϊόν που καλλιεργείται είναι η μεσόκαρπη τομάτα, σε διαφορές ποικιλίες όπως : ELPIDA, BELLADONA, DAFNI αλλά και κάποια ιδιαίτερα υβρίδια τύπου Βελανίδι, Τσέρι και Ποντόρμο. Κατά περιόδους παράγονται αγγούρια (μακριά ή κοντά), πεπόνια και πιπεριές.

ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ
Δημος Ινναχωριου - Χανια, Κρητη 73012,
Τηλ. +30 28220 61441, Τηλ.-Φαξ.: +30 28220 61088
Κιν: +30 6977986555, +30 6957041854
email: syn.elaf_xris@yahoo.gr, webside: www.elafonisi.gr

Ομάδα Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων "Φαλάσσαρνα" –Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε

Ομάδα Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων  "Φαλάσσαρνα" –Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε

 Η Ομάδα Παραγωγών  "ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ"  ιδρύθηκε το 2006 από μια μικρή ομάδα παραγωγών με επίκεντρο την παραγωγή οπωροκηπευτικών, η οποία πληροί τις απαιτήσεις των προτύπων ποιότητας GLOBAL GAP & AGRO.
Λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα της αγοράς, η  παραγωγή ντομάτας καθιερώθηκε ως κύριο εμπόρευμα, με ιδιαίτερη έμφαση σε κατηγορίες, όπως ντομάτα Ελπίδα, Pilavy,Torry, Belladonna, Τσαμπί, Cherry . Ο προγραμματισμός της φύτευσης και της επιλογής των υβριδίων έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες των συνεργατών με ντομάτες αναγνωρίσιμης ποιότητας
Τα προϊόντα της Ομάδας Παραγωγής ΄΄ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ΄΄  διακρίνονται για την υψηλή ποιότητά τους. Στόχος της Ομάδας είναι να γίνει σημείο αναφοράς για την ελληνική Ντομάτα και την υψηλή ποιότητα και διαθρεπτική της αξία.

Ομάδα Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων  "Φαλάσσαρνα" –Στ. Κομπογεννητάκης & Σια Ο.Ε, Πλάτανος Κισσάμου, Χανιά Κρήτης
Τηλ. – Fax:  +30 2822041235
email: agro.falasarna@gmail.com, website: www.agrofalassarna.gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ